ТІЦ, аудіогід, QR-коди та велорикші: що готує Чернігів для туристів

ТІЦ, аудіогід, QR-коди та велорикші: що готує Чернігів для туристів

Укрінформ
Чернігів готується до відкриття високого туристичного сезону, що відбудеться в останній день квітня.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської міськради.

"Відкриття туристичного сезону в Чернігові цього року буде 30 квітня. Власне, це старт високого туристичного сезону, тобто найбільш масового. Загалом же турсезон у Чернігові триває весь рік – і підтвердженням тому новорічні свята й робота казкового містечка #fairy­_winter, наприклад. Екскурсоводи, готелі та кафе працюють протягом всього року", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що суть і формат старту турсезону цьогоріч дещо змінюються. Організатори – Управління культури та туризму Чернігівської міської ради – збираються наповнити день додатковим змістом, зібравши всіх причетних до розвитку туристичної галузі Чернігова, щоб спільно разом вивчити новий досвід і кращі практики інших міст, а також ініціювати нові атракції в місті легенд.

Читайте також: У Чернівцях туристичний сезон відкрили ярмарком та запуском повітряної кулі

"По-перше, цього дня офіційно відкривається комунальна установа "Туристичний інформаційний центр" Чернігівської міської ради. До відкриття ТІЦу в Чернігові готуються вже давно. Зокрема, зараз ми проходимо аудит на відповідність чернігівського ТІЦ вимогам до центрів, які приймають ще й іноземні делегації. Це місце, де можна в комплексі отримати всю інформацію про туристичний потенціал міста. Сподіваємося, що робота центру буде ефективною. По-друге, 30 квітня саме в Чернігові відбудеться великий форум "Туристичні практики-2019". Форум збирає туристичних експертів і практиків з багатьох міст України. Серед них - фахівці, які є авторитетами загальноукраїнського рівня. У межах форуму буде вивчення вітчизняного досвіду в сфері розвитку туристичної привабливості міст, пошук дієвих інструментів збільшення туристичного потоку, зокрема в Чернігові", - розповіла заступник начальника міського управління культури та туризму Катерина Литвин.

Крім того, за її словами, на святкування початку високого туристичного сезону всіх чернігівців та гостей міста запрошують на Алею героїв.

"Вже з 12 години там буде на що подивитися. Розпочинає свою роботу культурологічний проект Art Avenue, який наповнюватиме цей простір і надалі, протягом усього літа. Отже, з 12 години дня на алеї виставляють свої вироби народні майстри, а з 14.00 до 16.00 там будуть проводитися майстер-класи, до яких зможе долучитися кожен. Потім, з 18 години, починається видовищно-концертна програма за участі етно-рок-колективу "GG. ГуляйГород". А після них виступить команда з Запоріжжя, яка грає на автентичних народних інструментах. І завершить о 19 годині діджей", - зазначила Литвин.

Читайте також: Тисячі намистин і квест у башті: як у Кам'янці туристичний сезон відкриватимуть

Також вона додала, що впритул до відкриття сезону в місті з’явиться ще кілька туристичних новацій.  Зокрема, впродовж туристичної весни буде презентовано аудіогід чернігівськими пам’ятками. Крім того, на Валу вже цьогоріч встановлять вісім табличок з QR-кодами – про його пам’ятки можна буде почитати, відсканувавши код телефоном.

І ще одна невеличка родзинка: 1 травня Валом вперше влаштують екскурсію на велорикшах для людей з інвалідністю. Готуються чотири брендованих велосипеди, у кожному з яких місця для двох пасажирів. Велорикші підвозитимуть їх до пам’яток та розповідати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-