Морський порт

Морський порт "Усть-Дунайськ" відкрив круїзний сезон – АМПУ

Фото, відео
Укрінформ
Морський порт "Усть-Дунайськ" в понеділок, 1 квітня, прийняв перше в новому круїзному сезоні пасажирське судно.

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України. 

"Теплохід "Вікторія" під прапором Мальти пришвартувався до причалу морвокзалу Вилкове адміністрації морського порту "Усть-Дунайськ". На його борту перебуває 140 туристів, які завітали до української Венеції з Австрії", - йдеться в повідомленні.

За даними Усть-Дунайської філії Адміністрації морських портів України, це перший із 40 суднозаходів круїзних теплоходів, які очікуються у 2019 році в морському порту Усть-Дунайськ.

"Поступове збільшення кількості пасажирських суден, що приймає Усть-Дунайський порт, спостерігається вже третій рік поспіль. Лише в минулому році цей порт відвідали понад п’ять тисяч круїзних пасажирів", - акцентували в АМПУ.

Читайте також: Іноземні круїзні лайнери повертаються до Одеси

Усть-Дунайський морський торговельний порт, який розташований у південній частині Жебріянської бухти Чорного моря і стикається з Очаківським гирлом річки Дунай, був створений наприкінці 1970-х років, насамперед для обслуговування ліхтеровозної системи перевезень. Порт здійснював прийом, безпечну стоянку та обробку ліхтерів, їх накопичення для подальшого транспортування річкою та морем.

Після припинення роботи ліхтеровозної системи порт спеціалізується на перевалці вантажів з морських суден на річкові для подальшого транспортування Дунаєм і навпаки. До порту приписаний портопункт "Кілія", а також є причал у м. Вилкове, де обслуговується лише річковий транспорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-