У віденському Бельведері з’являться аудіогіди українською мовою

У віденському Бельведері з’являться аудіогіди українською мовою

Укрінформ
Посольству України в Австрії вдалося домовитися з всесвітньо відомим віденським музеєм Бельведер про створення аудіогідів українською мовою.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Посол України в Австрії Олександр Щерба.

"Добрі новини, друзі. Із всесвітньо відомим віденським музеєм Бельведер вдалося домовитися про аудіогіди українською мовою. Вітаю всіх українських шанувальників мистецтва", - йдеться у повідомленні.

В коментарі кореспонденту Укрінформу Олександр Щерба зазначив, що українські аудіогіди в Бельведері мають з’явитися до кінця нинішнього року.

Читайте також: Між Києвом та Віднем курсуватимуть вагони з душем

Палацово-парковий ансамбль, який складається з Верхнього Бельведера, Нижнього Бельведера та великого саду, вважається одним з найбільш красивих архітектурних споруд в стилі барокко та відноситься до Світової культурної спадщини ЮНЕСКО. На сьогодні в Бельведері розташовується найвидатніша колекція витворів за 800-літню історію австрійського мистецтва, доповнена витворами всесвітньо відомих художників. Зокрема, в галереї міститься найбільше в світі зібрання живопису Густава Клімта, вичерпно представлено експресіонізм: від робіт його засновника Мунка до колекцій живопису Шиле та Кокошки.

Бельведер є одним з найбільш популярних музеїв серед туристів у Відні: у 2018 році до галереї завітали майже 1,6 млн відвідувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-