Новий сезон на Арабатській стрілці: чим приваблюватимуть туристів

Новий сезон на Арабатській стрілці: чим приваблюватимуть туристів

Укрінформ
На Арабатській стрілці, що на Херсонщині, в травні планують дати старт новому курортному сезону відкриттям туристичного інформаційного центру.

Про це заявив голова Щасливцевської сільради Віктор Плохушко, повідомляє Zruchno.Travel

"Відкриття плануємо на першу половину травня. Головне, для чого відкривається ТІЦ, – це надання інформації про туристичне життя регіону. Турист безкоштовно зможе отримати мапу місцевості з туристичними об’єктами, а також рекламу місць розміщення, які працюють офіційно. Крім того, можна буде поспілкуватися з працівниками ТІЦ, які особисто відповідатимуть туристу на його питання. Плюс там можна буде придбати сувенірну продукцію, а також провести час в комфортній зоні відпочинку", – уточнив Плохушко.

За його словами, цьогоріч місцева влада планує реалізувати різноманітні інфраструктурні проекти, зокрема на Арабатській стрілці будуть встановлені інформаційні стенди, а пляжі зроблять доступнішими.

Читайте також: Туристам подобається клімат Скадовська й Лазурного та не вистачає екскурсій

"Раніше пожежна машина могла до нас приїхати тільки з Генічеська. Тепер ми побудували і обладнали власну пожежну частину (в штат набрали 10 працівників), а в лютому відкрили фельдшерсько-акушерський пункт. Спеціально побудували двоповерховий будинок, де з часом будуть й інші лікарі основних напрямків. Все обладнання було закуплене за кошти громади. До літа на центральному пляжі в Щасливцевому та Генічеській Гірці плануємо створити інклюзивний пляж, де будуть дерев’яні настили для пересування на колясках по піску, адаптовані роздягальні (зараз на Арабатській стрілці такого немає)", – уточнив Плохушко.

Також на території стародавнього кургану на Арабатській стрілці, який вивчають археологи, планується побудувати музей.

"Ми виділили на це кошти й провели офіційні розкопки, які плануємо закінчити в 2019 році. Як виявилося, на нашій території є багато поховань. У нас, наприклад, знайшли єдине в світі поховання людини, обкладене скелетами диких качок. У травні експедиція відновиться. Вивчення курганів – це чудовий варіант для активного проведення дозвілля. Плануємо його відновити, впорядкувати прилеглу територію, встановити скіфських баб, а в майбутньому, звичайно, побудувати власний музей, щоб туристи теж могли вивчити нашу історію", – додав Плохушко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-