Львів запропонує туристам два нові маршрути

Львів запропонує туристам два нові маршрути

Укрінформ
Цьогоріч Львовом проляже два нові туристичні маршрути: місцями єврейської спадщини та будинками, які збудував український архітектор Іван Левинський.

Як розповіла в коментарі Tvoemisto.tv юрист управління туризму Львівської міської ради Тая Пилипів, ці два маршрути стали переможцями конкурсу соціально-культурних проектів у галузі туризму, які ЛМР профінансує по 50 тис. грн на кожен.

Туристичний маршрут навколо «Простору синагог» розроблятиме Центр міської історії. До нього увійдуть приблизно 20 місць.

«Цей маршрут має стати прикладом того, як, фактично не вийшовши за межі однієї локації, можна розказати історію всієї єврейської громади через історію міста та як у одному просторі можна поєднати минуле і сучасне», – зазначила Пилипів.

Спершу планують спільно з істориками та дослідниками єврейської спадщини розробити посібник та віртуальну карту, яка стане частиною цифрового проекту Центру міської історії «Інтерактивний Львів».

Читайте також: Львів представив на виставці у Берліні туристичні можливості

«Віртуальна карта дозволить доповнити місця пам’яті мультимедійними матеріалами, які не можна розмістити безпосередньо у місті чи в друкованому путівнику», – пояснила Тая Пилипів.

Путівник видадуть двома мовами – українською та англійською накладом тисяча примірників. Ним зможуть користуватися львівські гіди. Місця, якими пролягатиме маршрут, поки що визначають.

Також у межах року Івана Левинського планують створити новий туристичний маршрут для огляду пам’яток архітектури, які збудував львівський архітектор.

«Спочатку треба визначити найбільш знакові будівлі, а тоді розробити оптимальні за часом маршрути, встановити інформаційні таблиці для будівель та надрукувати путівник», – сказала Пилипів.

Першою і основною будівлею маршруту стане перша міська поліклініка на Руській, 20. Маршрут мають адаптувати для людей із вадами слуху та для індивідуальних екскурсій. Проект реалізує Благодійний фонд «Музей Івана Левинського».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-