Туристів попереджають про проблеми через закрите небо над Пакистаном

Туристів попереджають про проблеми через закрите небо над Пакистаном

Укрінформ
Через конфлікт Індії та Пакистану в повітряному просторі в українських туристів виникли проблеми у сполученні з Бангкоком (Таїланд) і Делі (Індія).

Про це у коментарі Укрінформу повідомив директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук.

"В українських туристів у зв'язку з конфліктом між Індією та Пакистаном є проблеми двох напрямків. Одна проблема - переліт через повітряний простір Пакистану, бо рейси МАУ до Бангкока прямують через повітряний простір Пакистану. Відповідно МАУ змінює маршрут і час польоту збільшується. Інша проблема - прямі рейси з Делі до Києва, оскільки деякі авіакомпанії скасували такі рейси у зв'язку з конфліктом", - сказав він.

Він додав, що призупинила рейси з Делі авіакомпанія Qatar Airways, яка є популярною серед українських туристів.

"Українським туристам необхідно стежити, чи скасовані рейси. Якщо так, то потрібно писати на електронну пошту авіакомпанії чи підійти до представника авіакомпанії в аеропорті, щоб розуміти ситуацію. Якщо це регулярний рейс Qatar Airways, то у зв'язку з затримкою їм мають надати проживання і якщо це затримка більше, ніж на чотири години, то і харчування", - сказав Царук.

Читайте також: Застряглих у Делі українців почнуть відправляти додому 2 березня

Він додав, що також авіакомпанії у випадку скасування рейсів мають відшкодувати вартість квитків.

Як повідомляло Міністерство закордонних справ, український консул вирішує питання про повернення в Україну групи українських громадян із аеропорту в Делі, де скасовано деякі авіарейси через загострення відносин між Індією та Пакистаном.

У середу, 27 лютого, між Індією та Пакистаном стався конфлікт в повітряному просторі над спірною територією в Кашмірі. Повідомляється про два збиті бойові літаки, причому сторони подають різну інформацію про інцидент і бойові втрати: в Нью-Делі заявляють, що обидві сторони втратили по одному літаку, в Ісламабаді стверджують, що два збитих літака належать Індії.

На тлі ситуації, що виникла, Пакистан перекрив свій повітряний простір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-