Застряглих у Делі українців почнуть відправляти додому 2 березня

Застряглих у Делі українців почнуть відправляти додому 2 березня

Ексклюзив
Укрінформ
Частині українців, які не можуть вилетіти з аеропорту Делі, вже перебронювали квитки на 2 березня.

Про це Укрінформу повідомив директор департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

"Через безпекову ситуацію, спричинену загостренням конфлікту між Індією і Пакистаном, було скасовано рейс Делі-Астана, яким мали летіти наші громадяни. Щонайменше 12 осіб, а можливо, й більше, до 20-ти, зараз важко назвати точну цифру, зараз знаходяться в аеропорту. Український консул також перебуває в аеропорту, вирішує питання перебронювання квитків, щоб відправити людей якомога швидше. Частина людей буде відправлена післязавтра точно, а якщо вдасться, можливо, й раніше", - сказав Погорельцев.

Він запевнив, що до вильоту всіх наших співвітчизників розмістять в готелях, їм буде надано максимальне сприяння, зокрема, вирішено питання з харчуванням і забезпеченням всім необхідним.

Читайте також: В аеропорту Делі через скасування низки рейсів застрягли українці

Погорельцев також повідомив, що на допомогу консулу в аеропорт виїхали працівники посольства України в Делі, щоб максимально оперативно вирішити питання щодо відправки людей і забезпечити їм нормальні умови очікування вильоту.

Як повідомляв Укрінформ, у середу між Індією та Пакистаном стався конфлікт в повітряному просторі над спірною територією в Кашмірі. Повідомляється про два збиті бойові літаки. Сторони подають різну інформацію про інцидент і бойові втрати: в Нью-Делі заявляють, що обидві сторони втратили по одному літаку, в Ісламабаді стверджують, що два збитих літака належать Індії.

Через ситуацію, що виникла, Пакистан перекрив свій повітряний простір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-