У Коломиї покажуть давній одяг з чотирьох сіл Гуцульщини

У Коломиї покажуть давній одяг з чотирьох сіл Гуцульщини

Укрінформ
На Прикарпатті у місті Коломия відкриють виставку "Одяг, люди і мистецтво", на якій представлять давнє вбрання з чотирьох сіл Гуцульщини. 

Про це повідомляє Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття в Facebook.  

"Виставка "Одяг, люди і мистецтво" представить народний стрій косівського передмістя як цікаве та самобутнє явище в історії української моди. Експозиція присвячена традиції народного вбрання чотирьох сіл східного передмістя Косова 1930-1950-х років. Представлені не тільки музейні експонати та твори з приватних колекцій, а й унікальні світлини з родинних альбомів корінних мешканців сіл Вербовець, Старий Косів, Смодна і Черганівка", - йдеться в повідомленні.

Експозицію готували впродовж 6 місяців в межах участі в міжрегіональному проекті, який став переможцем конкурсу ініціатив карпатських громад Асоціації "Єврорегіон Карпати-Україна".  Виставку відкриють у приміщенні Музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття 1 березня, а з її експонатами зможуть познайомитися навіть люди з обмеженими можливостями.

Читайте також: Туристи найчастіше відвідують Прикарпаття влітку – соцдослідження

"Це перша в Україні етнографічна виставка з анотаціями шрифтом Брайля і з тактильними зразками - розробка фахівця з тифлоадаптації Кіри Степанович, старшого наукового співробітника Педагогічного музею України (м. Київ)", - повідомили в музеї.

Відомо, що під час відкриття виставки відбудеться показ сучасного одягу від майстринь художнього ткацтва з села Вербовця – Ганни Крижанівської та Зоряни Господарюк, які створюють ткані сорочки та сукні, інтерпретуючи традиційні сорочки-рукавівки косівського передмістя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-