Туристи найчастіше відвідують Прикарпаття влітку – соцдослідження

Туристи найчастіше відвідують Прикарпаття влітку – соцдослідження

Укрінформ
Івано-Франківську область влітку відвідує найбільша кількість туристів й екскурсантів. 

Про це в Івано-Франківську під час презентації соціологічного дослідження "Туристи та екскурсанти Івано-Франківської області - 2018 рік" розповіла директор навчально-наукового Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону Ольга Максимович, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ключовий турист до нас приїжджає влітку. Це певною мірою для нас стало несподіванкою, бо ми, як усі, вважали, що туристи найчастіше приїжджають взимку", - зазначила Максимович.

За її словами, соціологічні дослідження підтвердили, що найчастіше на Прикарпаття їдуть сімейними парами. Переважно, це молоді люди віком від 18 до 35 років, підприємці або ж наймані працівники. Люди , яким понад 66 років, подорожують значно менше, на Прикарпатті таких туристів лише 1,5%. Найчастіше туристи на Прикарпатті - це жителі українських міст.

"Сумно, але варто констатувати, що лише 4% сільського населення у нас подорожує", - сказала Максимович.

Читайте також: На Прикарпатті з'явився 30-кілометровий маршрут для туристів

Зазначається, що найбільше людей на Прикарпаття їдуть з Києва, Львова та Дніпра. Щодо іноземців, то це туристи з Польщі, США, Канади, Молдови, Чехії, Румунії та Росії. Таких гостей на Прикарпатті – близько 10%. Майже кожний другий український турист про принади Прикарпаття дізнається з соціальних мереж, а закордонний гість віддає перевагу інформації зі спеціалізованих туристичних сайтів та журналів, книг та путівників.

Найпоширеніший на Прикарпатті – культурно-пізнавальний туризм (40%). Значно менший сегмент становить діловий туризм (6%), науково-освітні подорожі та релігійний (3%).

Зупиняються гості на Прикарпатті переважно на 3-4 дні. Найбільш відвідувані місця – Яремче, Верховинський район, Івано-Франківськ та Коломия. Майже 90% опитаних туристів зізнаються, що порадили б подорож на Прикарпаття своїм друзям, рідним та знайомим.

За словами Максимович, для соціологічного дослідження використовували інформацію компанії "Київстар", статистичний звіт та дані про туристичний збір. Дослідження вдалося провести у партнерстві з 14 районами Прикарпаття, 6 містами обласного значення, музеями, садибами та готелями. Загалом вдалося залучити 109 партнерів туристичної індустрії України. Ініціатором цього дослідження виступив начальник управління туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-