Новий туристичний маршрут до унікальних

Новий туристичний маршрут до унікальних "Синіх вікон" з'явиться на Львівщині

Фото
Укрінформ
На Львівщині вже влітку цього року запровадять новий піший туристично-рекреаційний маршрут до унікальних карстових водойм "Сині вікна", що в Національному природному парку "Північне Поділля" в Бродівському районі.

Як повідомила прес-служба НПП, працівники відділу рекреації та туризму нацпарку напрацювали проект нового пішого туристичного маршруту до карстових озер "Сині вікна", які розташовані на одній із лісових ділянок заповідної зони. Його проектна назва "Туристичні принади Вороняцького горбогір’я".

Перед цим фахівці провели черговий зимовий огляд озер. Адже взимку 2016 року вони були на межі катастрофи: вода із карстових воронок повністю зникла. Та вже за рік вона почала набиратися знову. В 2018-му озера заповнилися. Проте вода в них була каламутною та мала зеленувато-болотяний відтінок.

Читайте також: Скоро весна: в Галицькому нацпарку прокинулися ведмеді

Зараз природоохоронці зауважили, що вода в озерах стала кришталево чистою й відновлює свій колір яскравої бірюзи.

Карстові водойми "Сині вікна" – це унікальний природний об’єкт, який планується найближчим часом використовувати в рекреаційно-туристичній діяльності. Вже цього літнього сезону мандрівники зможуть заглянути в бірюзові "вікна" Північного Поділля.

Фото: НПП "Північне Поділля" 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-