Тернопіль кличе на безкоштовні етноекскурсії

Тернопіль кличе на безкоштовні етноекскурсії

Укрінформ
У Тернополі започатковано проект "Сузір’я екскурсій", покликаний розкрити самобутню культуру різних регіонів України.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла координатор проекту етногалереї "Спадок" Тетяна Фарина.

"Хочемо показати неймовірну розкіш традиційного народного вбрання, красу ужиткових речей, автентичні зразки борщівських, поліських, гуцульських сорочок, запасок, плахт, дукачів, зґард, весільних головних уборів. Упродовж двох місяців в етногалереї триватиме низка безкоштовних екскурсій, під час яких відвідувачі зануряться в магію орнаментів, автентичного вбрання, співу, обрядів, аби змінити своє уявлення про українське традиційне мистецтво", - зазначила Фарина.

За її словами, у межах проекту сьогодні в етногалереї вже побувало понад півсотні тернопільських бібліотекарів. Завтра тут очікують працівників шкільних книгозбірень, які ознайомляться з багатою етнографічною спадщиною окремих регіонів України.

Читайте також: Віртуальний музей борщівської сорочки створили на Тернопільщині

У програмі циклу екскурсій – знайомство з сакральною геометрією орнаментів як оберегів у вишиваній сорочці, екскурс "Від козацьких ікон до національних оберегів у вишивці", презентація найвдаліших світлин у музейному просторі.

Ознайомитися з колоритною народною спадщиною України вже зголосилися цілі колективи міста й області, освітяни, іноземні студенти, працівники культури, установи та організації, окремі жителі Тернопільщини.

Фото: @spadokgallery

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-