Київ увійшов до сімки найбільш багатосніжних міст Європи

Київ увійшов до сімки найбільш багатосніжних міст Європи

Укрінформ
Українська столиця посіла шосте місце у рейтингу найбільш багатосніжних міст Європи і вартих того, щоб їх відвідали туристи.

Про це пише впливова австрійська газета Der Standard

"Українська столиця на березі Дніпра – це архітектурний коштовний камінь, який дійсно сяє під білим покривом снігу. У середньому з 13 сніжними днями на місяць з грудня до березня це місто посідає шосте місце", – йдеться у статті.

Австрійська газета пише, що місто недороге для туристів, а також дає пропозиції, як провести вихідні у засніженому Києві.

"Київ у снігу слід відкривати під час тривалої зимової прогулянки. До найважливіших історичних пам'яток міста належить Києво-Печерський монастир, Печерська лавра – найстаріший православний монастир у Києві, який з 1990 року є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Він вражає своїми елегантними золотими маківками і неймовірною східною красою. Наступний об’єкт, вартий відвідування, – Софійський собор, який має 13 зелених і золотих куполів, що відбивають промені зимового сонця", – зазначається в повідомленні.

Пообідати рекомендується "типовим українським хот-догом" – "київською перепічкою", після чого можна прогулятися берегами Дніпра. Інколи річка взагалі замерзає, і її можна обережно перетнути пішки, пише видання.

Читайте також: Київ минулого року відвідали 1,9 мільйона іноземних туристів

Другий день у Києві варто присвятити огляду численних пам’ятників столиці. "Наприклад, можна було б відвідати монумент "Батьківщина-мати" – 62-метрову сталеву статую, що нагадує про Другу світову війну. Ще однією історичною пам'яткою столиці є Майдан Незалежності, що вражає, в самісінькому центрі міста – місце зустрічі для місцевих жителів і туристів", – пише Der Standard.

У випадку, якщо хтось провів уже вдосталь часу на свіжому повітрі, австрійські журналісти пропонують вирушити в торговий центр, який розташований безпосередньо на площі, й прикупити сувеніри. По обіді поціновувачам історії пропонується завітати до Національного музею "Чорнобиль".

В переліку найбільш сніжних міст Європи також опинилися Каунас (Литва), Осло (Норвегія), Турку (Фінляндія), Вільнюс (Литва), Таллінн (Естонія) та фінські Гельсінкі (1 місце з 17 сніжними днями кожного зимового місяця).

Рейтинг склав відомий сайт із пошуку житла для відпочинку Holidu у співпраці з сайтом Worldweatheronline. Базується він на середньомісячній кількості сніжних днів упродовж грудня-березня (2009-2017 рр.). Порівнювалися 372 європейські міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-