Київ минулого року відвідали 1,9 мільйона іноземних туристів

Київ минулого року відвідали 1,9 мільйона іноземних туристів

Укрінформ
Торік столицю України відвідали 1,9 мільйона іноземних і 3 мільйони внутрішніх туристів.

Про це поінформував голова постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков на засіданні комісії, під час якого депутати заслухали звіт про виконання Міської цільової програми розвитку туризму в 2018 році, повідомляє прес-служба Київради.

"У 2018 році Київ відвідали 1,9 млн іноземних гостей та ще 3 млн внутрішніх туристів. Загалом це на 800 тисяч осіб більше, ніж у 2017 році...Минулого року ми отримали 32,9 млн грн, це майже удвічі більше, ніж у 2016-му. Бачимо, що місто обрало правильну стратегію - промоцію іміджу столиці України як безпечного міста з гарним сервісом та невисокими цінами на відпочинок і харчування", - зазначив Странніков.

Усі заходи, які виконувалися впродовж минулого року, мали на меті підвищення конкурентоспроможності туристичного сектору столиці та покращення рівня якості послуг, що надаються туристам. З цією метою розроблено новий туристичний маршрут "Стежка Андріївським узвозом". Було вмонтовано спеціальну бруківку із QR-кодами з зображенням котів, перейшовши за якими можна знайти детальний опис локації. Маршруту включає 14 об’єктів. Крім того, створено туристичну навігацію біля реконструйованих сходів на Пейзажній алеї.

Читайте також: Новий туристичний маршрут у столиці об'єднає Львівську та Європейську площі

Також модернізовано київський туристичний портал visitkyiv.travel. Проведено роботи з мовної підтримки сайту (переклад на мови: російська, німецька, англійська, китайська). Забезпечено просування київського туристичного порталу на найбільших пошукових сайтах та в соціальних мережах. Зокрема, проведено роботи з підтримки мобільного додатку Kyiv Mobile Guide.

У межах виконання цільової програми було створено та забезпечено функціонування "гарячої" телефонної лінії та юридичної підтримки туристів "61-16". Також розроблено дизайн нових макетів сітілайтів, буклетів для розповсюдження в туристично-інформаційних центрах. Виготовлено 68 тисяч екземплярів поліграфічної продукції, зокрема 25 тисяч екземплярів буклету Kyiv Safe & Nice з інформацією про безпеку перебування туристів у столиці України.

Як повідомлялося, Київрада затвердила Міську цільову програму розвитку туризму на 2019-2021 роки. Загальний обсяг коштів, необхідних для реалізації всіх запланованих заходів, складає 219 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-