Маріуполь відправить туристів на пошуки міні-скульптур

Маріуполь відправить туристів на пошуки міні-скульптур

Укрінформ
Новий туристичний маршрут «Історична прогулянка Маріуполем» планують відкрити на Донеччині до кінця лютого.

Про це йшлося під час фінального обговорення проекту, який стартував ще торік восени, повідомляє MNews.

«Це (проект «Історична прогулянка Маріуполем» - ред.) пішохідний маршрут історичною частиною міста, який проходить через 17 видатних історичних будівель і споруд міста. Його довжина становить близько 5 км, починаючи від залізничного вокзалу і закінчуючи біля водонапірної башти. Його мета – привернути увагу до історії Маріуполя, пам'ятників його архітектури», – йдеться в публікації.

Головна особливість нової туристичної атракції – шість скульптур, праобразом яких послугував головний архітектор Маріуполя Віктор Нільсен. Саме з цією людиною пов'язана вся історична частина міста.

Невеликі скульптури – близько 30 см заввишки і завважки трохи більше 7 кг кожна – будуть розташовані на різних точках маршруту. Так, перша з них – Нільсен, який сидить на валізі, – оселиться на території залізничного вокзалу й зустрічатиме гостей міста. Ще одну скульптуру розмістять біля будинку, де жив знаменитий архітектор. Також одна з фігурок стоятиме безпосередньо біля творіння Нільсена – водонапірної башти.

Читайте також: ЮНЕСКО зацікавилася скам’янілими деревами на Донеччині

За словами одного з авторів проекту Вікторії Давви, сьогодні він виходить на завершальну стадію. Так, вже готові спеціальні буклети, за допомогою яких можна візуально визначити маршрут, а також місце розташування розставлених на ньому скульптур. Для зручності екскурсантів передбачено наземні знаки, які допоможуть їм не збитися з маршруту.

Ще одна прикраса маршруту – інсталяція із зображенням відомих маріупольців. Містяни самі вибирали гідних земляків, портрети яких стануть частиною нового арт-об'єкта: їх помістять у віконні отвори будівлі колишнього радіовузла. У такий спосіб автори проекту прагнуть привернути увагу до напівзруйнованих будівель Маріуполя, яких в місті чимало.

Крім цього, в межах проекту закуплено два сенсорні кіоски, в яких буде інформація про те, де зупинитися, перекусити, що подивитися в Маріуполі, а також дані про сам проект.

За словами організаторів, проект буде завершений до кінця лютого й усі охочі зможуть насолодитися новим туристичним маршрутом.

Фото: dn.depo.ua, mariupolnews.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-