ЮНЕСКО зацікавилася скам’янілими деревами на Донеччині

ЮНЕСКО зацікавилася скам’янілими деревами на Донеччині

Укрінформ
Міжнародна організація ЮНЕСКО виявила інтерес до скам’янілих дерев, які є у Дружківці Донецької області на території регіонального ландшафтного парку "Клебан-Бик".

Як повідомили в Дружківській міській раді, представники міжнародної організації разом з місцевою владою з робочим візитом пройшлися унікальними історичними стежками й на власні очі побачили незвичні пам'ятки.

"По всьому світу є неймовірно красиві та мальовничі місця, а є місця, де, простягнувши руку, опиняєшся за мільйони років у минулому. Дружківчанам пощастило: їм не потрібно далеко мандрувати, щоб торкнутися природного чуда. В селищі Олексієво-Дружківка просто на схилах балки розкинувся скам’янілий ліс, вік якого 300-280 мільйонів років", – йдеться в публікації.

Зазначено, що унікальні екземпляри араукарій (рід хвойних дерев – ред.) притягують сюди не тільки зацікавлених дослідників, а й звичайних перехожих та туристів.

Читайте також: Колекцію дніпровського музею поповнив незвичайний експонат

За словами краєзнавця, учителя географії Миколи Швеця, зразки скам'янілих дерев, які вільно розкидані на території заповідника, можна побачити лише в двох точках планети: у Олексієво-Дружківці та штаті Аризона. Всі інші знахідки скам’янілих дерев на нашій планеті мають молодший вік. Саме ці факти й викликали зацікавлення ЮНЕСКО.

Зараз заповідник у Олексієво-Дружківці є частиною регіонального ландшафтного парку "Клебан-Бик".

Представник Міжнародного центру впровадження ЮНЕСКО в Польщі та Україні Наталя Боровинська впевнена, що потрібно правильно обрати стратегію розвитку й спробувати тут створити декілька музейних кімнат для масового відвідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-