У Піднебесній археологи знайшли руїни 2000-річного монетного двору

У Піднебесній археологи знайшли руїни 2000-річного монетного двору

Фото
Укрінформ
У місті Наньян китайської провінції Хенань було виявлено залишки монетного двору, що датується початком нашої ери.

Про це повідомляє Xinhua.

"Археологи оголосили про виявлення в Центральному Китаї руїн монетного двору, на якому займалися відливанням монет понад 2000 років тому. Руїни великого державного монетного двору в місті Наньян провінції Хенань було знайдено випадково наприкінці 2017 року внаслідок осідання ґрунту після дощу", - йдеться в повідомленні.

З-під землі фахівці дістали мідні монети, черепки керамічних виробів, кістки тварин, а також велику кількість фрагментів форм для відливання монет.

Як повідомив співробітник Китайського нумізматичного товариства Ян Цзюнь, написи на знайдених формах свідчать про те, що вони використовувалися в роки правління Ван Мана - засновника та єдиного правителя династії Сінь (9-23 рр. н. е.). Ван Ман був могутнім сановником під час династії Західна Хань (202 р. до н.е. - 8 р. н. е.), який після захоплення трону провів грошову реформу.

Читайте також: Археологи з Кам'янця показали вміст стародавнього гаманця

Знахідка, на думку наукового співробітника Академії суспільних наук Китаю Бай Юньсяна, дасть змогу просунутися у вивченні технології виготовлення монет і соціально-економічного ладу того часу.

За оцінками фахівців, руїни монетного двору займають загальну площу близько 100 тис. квадратних метрів. Наразі розкопки проведено лише на ділянці площею 75 квадратних метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-