У Тульчині відкрили креативний простір «Меридіан «Щедрик»

У Тульчині відкрили креативний простір «Меридіан «Щедрик»

Фото
Укрінформ
У Тульчині, що на Вінниччині, запрацював креативний простір просто неба «Меридіан «Щедрик». Через воєнний стан урочистості з нагоди відкриття перенесли на 11 січня.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила виконавчий директор проекту Ірина Матковська.

«Креативний простір «Меридіан «Щедрик», який  є продовженням відкритого в червні «Леонтович Арт Кварталу», цей проект реалізовано. Встановлено всі заплановані арт-об’єкти. Він дозволив завершити формування в Тульчині галереї сучасного мистецтва під відкритим небом і створити в місті туристично привабливу унікальну локацію», - повідомила Матковська.

За її словами, урочистості з нагоди відкриття «Меридіану «Щедрик», під час яких передбачалося проведення великого концерту з феєрверками та фаєр-шоу, організатори перенесли на 11 січня, вони відбудуться по завершені дії воєнного стану.

Наразі ж у Тульчині з’явилися сучасні арт-об’єкти, які відображають культурно-мистецьку ауру міста. Так, на в’їзді у місто з’явилася підсвічена арка з написом «Тульчин – столиця «Щедрика».

А вздовж дороги від Палацу Потоцьких до тульчинського Будинку культури простягся «Меридіан «Щедрик». На цій території розгорнулася алея велетенських музичних інструментів - викувані моделі саксофона, контрабаса, рояля, гітари та акордеона. У темну пору доби вони підсвічуються, і вже стали улюбленою фотозоною для місцевих мешканців.

Складовими проекту є й інтерактивна «співоча» інсталяція - лавка Леонтовича, яка грає чотири мелодії композитора, - й гігантські «музичні» мурали.

Робота над втіленням проекту «Меридіан «Щедрик» розпочалася на початку жовтня. У ній взяли участь відомі вітчизняні скульптори й художники.

Читайте також: Туристи зможуть побачити вхід у "Львівське метро"

Відкриття креативного простору приурочили до дня народження композитора Миколи Леонтовича, в обробці якого світ знає уславленого «Щедрика» як «Carol of the Bells». Вважається, що цю обробку він зробив саме у Тульчині.

Фото: vn.20minut.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-