На Тернопільщині показали таємниче місто з палацом і водоспадом

На Тернопільщині показали таємниче місто з палацом і водоспадом

Укрінформ
Тернопільщина запрошує здійснити мандрівку до урочища Червоне, де в давнину розташовувалося місто Червоногород, якого нині немає на карті.

Про це на сторінці в Facebook повідомляють організатори виставки "Образи Червоногорода", що відкрилася в с. Нирків Заліщицького району й присвячена історії зниклого міста.

"Виставка показує історичну й культурну спадщину Червоногорода з різних ракурсів. Сьогодні від колишнього містечка лишилися всього кілька зруйнованих споруд та назва "урочище Червоне". Але в пам’яті мешканців Ниркова ще існує інший Червоногород, в якому жили люди, куди ходили до костелу чи до млина. Саме тому велика частина цієї виставки – це спогади жителів Ниркова", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що в експозиції поєднано факти історії Червоногорода з оповідями про життя пересічних людей. Крім того, демонструється, яким різноманітним було минуле цього регіону: поряд жили різні народи й віряни різних конфесій.

Окремий тематичний блок присвячено вимушеній міграції до Ниркова з Червоногорода: художниця Оксана Федько створила дві візуальні історії про переселення на основі розповідей мешканок села Нирків. У виставці також використано фото з родинних архівів жителів Ниркова.

Читайте також: Тернопіль дивуватиме туристів макетами різдвяних шопок

Також у межах проекту на території урочища Червоне, де розташовані руїни Червоногородського палацу, було встановлено інформаційні стенди. На них туристи зможуть прочитати про замок-палац Понінських-Любомирських, водоспад, млин, костел Вознесіння Пресвятої Діви Марії, монастир сестер-милосердниць та усипальницю Понінських, червоногородський цвинтар.

Текст на інфостендах надруковано українською та англійською мовами.

Організатор дослідження історико-культурної спадщини колишнього міста Червоногород - культурно-освітній простір "Ґалатиґа", який розташований у селі Нирків.

Реалізація проекту стала можливою за підтримки Українського культурного фонду та Нирківської сільської ради.

Фото: tenews.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-