Харківщина вперше презентувала туристичний потенціал на виставці в Польщі

Харківщина вперше презентувала туристичний потенціал на виставці в Польщі

Укрінформ
Харківська область вперше презентувала свій туристичний потенціал на міжнародній виставці в Польщі.

Про це журналістам розповіла директор обласного комунального закладу "Харківський організаційно-методичний центр туризму" Валентина Холодок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Варшаві тільки що завершилася найбільша в Польщі 26-а міжнародна туристична виставка TT Warsaw, де презентовано більш ніж 500 експонентів з 45 країн світу. Високий рівень виставки забезпечили Міністерство туризму Польщі та Польський туристичний інформаційний центр", - зазначила Холодок.

За її словами, найкращі туристичні маршрути вперше представили 10 українських міст і регіонів, серед яких - Харківська область, Львівщина, Івано-Франківщина, Тернопілля, Волинь, Одещина, Буковина тощо.

"Організатором національного стенда України є Департамент туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. В цілому площа експозиції склала 25 метрів. В основі її концепції - нова філософія, яка закладена в слогані Ukraine NOW", - пояснила Холодок.

Читайте також: 10 міст та регіонів презентують Україну на найбільшій туристичній виставці у Польщі

За її словами, українську експозицію відвідав міністр спорту й туризму Польщі Вітольд Банька. Під час зустрічі мова йшла про реалізацію спільних проектів з просування та залучення коштів Європейського Союзу для розвитку туристичних дестинацій обох країн.

"На стенді Харківщини було розміщено різноманітну поліграфічну продукцію. Також тут відбувся перший показ нового туристичного проморолика, який є кольоровим дайджестом туристичних пам’яток Харківщини", - підкреслила Холодок.

За її словами, в Харківській області діють до півсотні туристичних маршрутів, і третину з них розробили фахівці обласного організаційно-методичного центру туризму.

Як повідомляв Укрінформ, 13 листопада на Харківщині встановлено перші дорожні вказівники до найважливіших об'єктів туризму, зокрема, до національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди, що в Золочівському районі, національного меморіального комплексу "Висота маршала Конєва" в селищі Солоницівка під Харковом, Шаровського палацо-паркового комплексу "Садиба" в Богодухівському районі та Пархомівського художнього музею імені сільського вчителя Опанаса Луньова в Краснокутському районі області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-