На Донеччині створили заказник

На Донеччині створили заказник "Зміїна гора"

Укрінформ
У Донецькій області оголошено новий заказник "Зміїна гора" площею майже 246 га.

Про це в четвер повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

"На Донеччині оголошено новий заказник… загальною площею 245,78 га, з них 115,78 га на території Миколаївської міської ради Слов’янського району та 130,0 га на території Краматорської міської ради без вилучення земель", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що заказник створено з метою збереження цінних та типових природних комплексів.

Ця природна ділянка розташована на правому схилі долини річки Біленька і є ділянкою різнотравно-типчаково-ковилового степу. Тут зростають види рослин, занесені до охоронюваних переліків різного рівня, зокрема, з числа Червоної книги України та Донецької області - ковила українська та ковила Лессінга, ковила волосиста, келерія Талієва, гіацинтік блідий, волошка руська, бурачок голоніжковий, ефедра двоколоса тощо. Серед рідкісних комах, що мешкають на цій ділянці - дибка степова, сатурнія грушева, поліксена, махаон, подалірій, ксилопа фіолетова, сколія-гігант, мегариса перлата.

Читайте також: Майбутній заповідник "Амадока" на Херсонщині презентують у Швейцарії

Є цікавою й герпетофауна: тут виявлено види рептилій, які занесені до Червоної книги України, - мідянка звичайна та візерунковий полоз.

В ОДА нагадали, що наразі на території Донеччини обліковується 148 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 97 260,78 га, що становить 3,67% від загальної площі області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-