Харківщина встановлює покажчики до найбільших туристичних принад

Харківщина встановлює покажчики до найбільших туристичних принад

Фото
Укрінформ
Перші інформаційні дорожні покажчики, встановлені на Харківщині, вказують напрямок до чотирьох найбільших об'єктів туризму регіону.

Про це розповів начальник Управління культури і туризму Харківської ОДА Олег Яцина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дорожні знаки вказують на чотири найбільші об'єкти культурної та історичної спадщини області. Це Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди, що у Золочівському районі Харківщини, Національний меморіальний комплекс "Висота маршала Конєва" в селищі Солоницівка під Харковом, Шарівський палацово-парковий комплекс "Садиба" у Богодухівському районі і Пархомівський художній музей імені Опанаса Лунєва у Краснокутському районі області", - зазначив Яцина.

За його словами, особливістю інформаційно-туристичних знаків є їхній великий формат: це металеві щити на металевих опорах, які видно здалеку.

"Знаки вказують напрямок і відстань до історико-культурних об'єктів двома мовами: українською і англійською", - додав Яцина.

Читайте також: На Харківщині цьогоріч розпочнеться реконструкція Шарівського палацу

Він зауважив, що покажчики покриті спеціальною світловідбивною плівкою, що дасть змогу бачити їх навіть у темряві.

Що ж до місця розміщення знаків, то на Сумській трасі встановлено дорожній знак, що вказує напрямок і кілометраж у бік двох об'єктів: музею Сковороди у селі Сковородинівка, де у садибі друга у XVIII столітті жив і помер видатний український просвітник, філософ і поет Григорій Сковорода, та у бік музейного комплексу "Висота маршала Конєва", що за 20 кілометрів від Харкова. Звідси 1943 року командувач Конєв керував звільненням Харкова від нацистських окупантів.

На Київській же трасі розташовано покажчики до Шарівского палацового комплексу й єдиного в Україні сільського художнього музею у Пархомівці. Палац було збудовано в селі Шарівка у XIX столітті в неоготичному стилі, останнім із чотирьох його власників був цукровий магнат Леопольд Кеніг, який облаштував парк площею 40 га, оголошений заповідним об'єктом. У музеї ж в Пархомівці, ініціатором створення якого в середині 20 століття став учитель місцевої школи Опанас Лунєв, зберігаються роботи видатних художників світу, передані сюди, зокрема, з відомих музеїв: від Ермітажу і Московського музею ім. Пушкіна до Дрезденської картинної галереї та музеїв України.

Як повідомляв раніше Укрінформ, у Харківській області діють близько півсотні туристичних  маршрутів, і третину з них розробили фахівці обласного організаційно-методичного центру туризму.

Фото: Харківська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-