Гастролокації та хоровий фестиваль: як Мукачево зустріне День святого Мартина

Гастролокації та хоровий фестиваль: як Мукачево зустріне День святого Мартина

Відео
Укрінформ
У Мукачеві готуються до дводенного – 10-11 листопада – святкування Дня святого Мартина, якого вважають покровителем міста. 

Про це повідомляє прес-служба Мукачівської міської ради на сторінці в Facebook

"Наближається 11 листопада – відзначення Дня святого Мартина. У нашому місті його святкують по-особливому – як день вшанування міста Мукачева. Тож цієї неділі на центральній площі відбудеться низка культурно-мистецьких заходів. Вже з 10-ї години на площі Кирила й Мефодія будуть організовані фотозона та гастролокація, де кожен охочий зможе поласувати смаженою гускою, печеними яблуками, каштанами, медом чи смачним вином", - розповіла начальник відділу культури Мукачівської міськради Ірина Калій.

Крім того, за її словами, культурно-мистецька програма обіцяє багато цікавинок: від традиційної ліхтарикової ходи, урочистого богослужіння та театралізованого дійства з окропленням землі молодим вином – до квест-екскурсій та магічного вогняного шоу від театру вогню.

Уперше з нагоди свята в ці дні в Мукачеві лунатиме піднесений духовний спів хорових колективів у новому мистецькому проекті "Martin-music-fest".

Читайте також: Мукачевом проляже гусячий маршрут для туристів

У суботу, 10 листопада, о 17:00 в соборі Успіння Пресвятої Богородиці (греко-католицька церква) розпочнеться концерт духовної музики. В неділю, 11 листопада, для поціновувачів мистецтва в Кафедральному костелі Святого Мартина у виконанні найкращих хористів краю прозвучить "Меса" Іштвана Мартона для солістів хору, органу та струнного оркестру. Диригуватиме Олена Короленко, хормейстер – Ярослав Біличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-