Швейцарці зніматимуть фільм про вузькоколійку на Рівненщині

Швейцарці зніматимуть фільм про вузькоколійку на Рівненщині

Укрінформ
Документальну кінострічку про одну з трьох вузькоколійок, що діють в Україні, зніматиме українсько-швейцарська творча група у Володимирецькому районі на Рівненщині.

Про це повідомляє "Володимирець.City".

"Фільм не лише про потенціал — краєзнавчий, туристичний і комерційний, — а й про людей. На Володимиреччині є свої ентузіасти, які власними силами і коштом відреставрували тепловоз, унікальну дрезину і створили музей вузькоколійки. Це сім’я Людмили та Олександра Мельників", - йдеться у повідомленні.

Самі ж зйомки спільного українсько-швейцарського документального кіно про вузькоколійки розпочалися на Закарпатті.

Режисер Олександр Недбаєв три роки виношував ідею стрічки. Фільм зніматимуть 25 днів, більша їхня частина буде на території  України, а далі — у Швейцарії. До кадру потраплять також вузькоколійки Івано-Франківської, Рівненської та Кіровоградської областей.

Читайте також: Українські вузькоколійки мають культурну й туристичну цінність – Омелян

"В Україні збереглися всього три вузькоколійні залізниці. Ми не можемо дозволити собі такої розкоші закривати чи ліквідовувати подібні залізниці. З 1991 року у нас було більше 1000 кілометрів вузькоколійки. Наразі залишилося менше 300", — зазначив Недбаєв.

Головних героїв фільму буде двоє — український студент і поціновувач залізниці Олег Гудзеляк та ентузіаст зі Швейцарії Крістоф Бахман, який відреставрував власним коштом потяг ХІХ ст. і зробив його популярною туристичною атракцією.

Читайте також: На Закарпатті спільно зі швейцарцями знімають фільм про вузькоколійки

Проект втілюється за підтримки Українського культурного фонду та швейцарського партнера.

Наступного року документальний фільм вийде на швейцарському телебаченні. Згодом стрічку побачить й український глядач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-