На Закарпатті спільно зі швейцарцями знімають фільм про вузькоколійки

На Закарпатті спільно зі швейцарцями знімають фільм про вузькоколійки

Фото
Укрінформ
На Закарпатті знімають документальну стрічку про вузькоколійки України та Швейцарії. 

Про це повідомляє Transcarpathian Film Commissi.

“Сьогодні в Ужгороді на дитячій залізниці відбувалися зйомки документальної стрічки про вузькоколійки України та Швейцарії. Їх проводить кінокомпанія “Прайм Сторі Пікчерс”. Як за кіносценарієм, такі і в реальному житті станція «Молодіжна» є місцем, де закладають любов до залізниці майбутньому поколінню. Відчути себе справжніми акторами сьогодні мають можливість як працівники залізниці, так і діти, які відвідують гурток «Юний залізничник»”, - йдеться в повідомленні. 

В Ужгороді розпочали зйомки україно-швейцарського документального фільму / Фото: Гудак Сергій. Укрінформ

Планується, що фільм зніматимуть 25 днів, дві треті з цього часу робота відбуватиметься в Україні, а далі - в Швейцарії. До кадру потраплять вузькоколійки Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської та Кіровоградської областей.

Головний герой стрічки Олег Гудзеляк дуже добре знає Закарпаття, одну з двох вищих освіт він здобуває в Ужгородському національному університеті. Юнак переконаний, що зйомки копродукційної стрічки допоможуть привернути увагу до стану вузькоколійок в Україні і до необхідності не тільки їх збереження, але і повноцінного відновлення.

Режисер стрічки, автор ідеї Олександр Недбаєв розповів, що це буде фільм не тільки про транспорт, але й про долі людей, які не можуть уявити своє життя без залізниці.

Проект здійснюється за підтримки Українського культурного фонду, швейцарського громадського мовника RTS, Закарпатської та Івано-Франківської фільмкомісій.

Читайте також: На «Київському тижні критики» покажуть скандальний трилер Ларса фон Трієра

Український культурний фонд - державна установа, створена у 2017 році на підставі відповідного закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду спрямовується та координується Міністерством культури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-