На Львівщині відкриють

На Львівщині відкриють "Око Юрія Дрогобича"

Укрінформ
У місті Дрогобич, що на Львівщині, планують створити ще один маршрут для туристів.

Про це інформує прес-служба Дрогобицької міськради.

"У Дрогобичі розпочато реалізацію нового проекту, який полягає у створенні ще одного міжнародного туристичного маршруту, — "Око Юрія Дрогобича", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що проект дасть змогу привернути увагу до події, яку відзначатимуть у Дрогобичі наступного року – 550 років від від’їзду Юрія Котермака на навчання до Краківського університету.

Міжнародний туристичний маршрут "Око Юрія Дрогобича" передбачатиме відвідини сільзаводу, де батько Юрія Котермака був солеваром, а також церкви Святого Юра, в якій майбутній вчений здобув першу освіту. Крім того, туристи пройдуть центральною частиною Дрогобича і піднімуться на вежу Ратуші міста, на оглядовому майданчику якої буде встановлено стаціонарну підзорну трубу (або потужний бінокль), — "Око Юрія Дрогобича".

Читайте також: Львівщина взялася за туристичний розвиток транскордонного Розточчя

Під час екскурсії цим маршрутом туристи матимуть змогу ознайомитися з життям та діяльністю Юрія Дрогобича, а піднявшись на вежу Ратуші, зможуть загадати бажання.

"Ідея із загадуванням бажання на вежі Ратуші полягає в тому, що, за однією з легенд, Юрій Котермак у 1469 році перед від’їздом на навчання до Краківського університету піднявся на верхній поверх ратуші і пообіцяв, що зробить все можливе для того, щоб досягти успіху і зробити Дрогобич відомим всьому світові. Відтак, Юрій Дрогобич став всесвітньо відомим вченим, астрономом, ректором Болонського університету", — зазначають у міськраді.

Проект планують реалізувати на краудфандинговому майданчику TechStartUpSchool Львівської політехніки. Його орієнтовна вартість — 107 тисяч гривень (придбання та встановлення підзорної труби).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-