Туристичні об’єкти Житомирщини покажуть у 3D-форматі

Туристичні об’єкти Житомирщини покажуть у 3D-форматі

Укрінформ
У Житомирі планують розробити 3D-візуалізацію краєзнавчого музею, магістрату та Замкової гори. Новий підхід до культурних та історичних пам’яток орієнтований на туристів.

Про це інформує прес-служба Житомирської ОДА. 

"Сьогодні ми презентуємо концепцію краєзнавчого музею, магістрату і власне всієї Замкової гори як туристичного об’єкту, який би нагадував нам про нашу історію та повернув у ті часи, коли заснували Житомир, і слугував би гарним туристичним магнітом для нашого регіону. Також долучили Кмитівський музей, який буде представлений у 3D-форматі. Ми уже шукаємо шляхи подальшої співпраці, як це можна використовувати для репрезентації музеїв", - розповіла начальник управління культури і туризму ОДА Тетяна Парфентієва.

За словами віце-президента Національної спілки архітекторів України Олени Олійник, у Житомирі Замкову гору разом із музеями планують перетворити на відкритий пішохідний простір.

Читайте також: На Вінниччині з'явиться 3D-макет ставки Гітлера

У Кмитівському музеї образотворчого мистецтва ім. Йосипа Буханчука, який зокрема запропонують оглянути туристам у 3D-форматі, зберігається велика колекція картин, графіки та скульптур доби соцреалізму.

Презентація відбулася в межах першого фестивалю сучасного мистецтва "Жовтень у Жовтні", що триватиме в Житомирі до 4 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-