У столиці презентують понад 35 культур народів світу

У столиці презентують понад 35 культур народів світу

Фото
Укрінформ
У Києві відбудеться п'ятий, ювілейний фестиваль культур народів світу Outlook World Culture Festival із презентацією понад 35 країн світу.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповіла організатор фестивалю Дарія Карякіна, повідомляє кореспондент агентства.

"Цього року ми будемо презентувати культури більш ніж 35 країн світу. Це буде відбуватися в різних проявах - хтось бере участь у тематичних локаціях, хтось демонструватиме ремесла у зоні майстер-класів, кожне посольство і кожен учасник обирав ту форму, в якій було б зручно презентувати або мікс своїх культурних надбань, або концентрував свою увагу на певному елементі", - сказала Карякіна.

П'ятий фестиваль культур народів світу Outlook World Culture Festival / Фото: Сергій Аніщенко/Укрінформ

За її словами, вже вп'яте фестиваль проводиться за участі посольств та діаспор, а цьогоріч він складається з трьох елементів. Перший - концертна програма, де організатори надають сцену для національно-культурних товариств, для вокальних та танцювальних номерів, які пропонуються дипломатичними місіями для поширення своєї культури. Другий елемент - виставка національних костюмів світу, третій -  тематичні локації.

Цього року захід відбудеться за підтримки Українського культурного фонду.

Читайте також: У Житомирі пройде перший фестиваль сучасного мистецтва "Жовтень у Жовтні"

Фестиваль Outlook World Culture Festival щорічно організовує проект Outlook (theoutlook.com.ua), який працює у сфері медіа та культурної дипломатії. На гостей чекають понад 20 тематичних локацій, організованих посольствами, де кожен з охочих зможе не тільки поспілкуватися з представниками різних народів, але й відчути на смак та дотик особливості інших культур.

Як зазначають організатори, відвідувачі зможуть більше дізнатися про Риштанську кераміку (Узбекистан), розглянути яскраві барви таджицьких орнаментів сузане, відчути себе справжнім шейхом в атмосфері арабського дому, перейнятись африканською екзотикою, пограти на інструментах з індонезійського острову Ява, а також переглянути виставки світлин від європейських фотографів.

Захід відбудеться  27 жовтня з 13:00 до 17:00 в Мистецькому Арсеналі (вул. Лаврська, 10-12).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-