У Житомирі пройде перший фестиваль сучасного мистецтва

У Житомирі пройде перший фестиваль сучасного мистецтва "Жовтень у Жовтні"

Укрінформ
У Житомирі з 26 жовтня до 4 листопада триватиме перший фестиваль сучасного мистецтва «Жовтень у Жовтні». Усі заходи проводитимуться в кінотеатрі «Жовтень», що на майдані С.П. Корольова.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

«26 жовтня житомирян та гостей міста запрошують на майданчик першого фестивалю сучасної культури «Жовтень у жовтні». Яскрава культурна подія є головною у процесі перетворення кінотеатру «Жовтень» на сучасний культурний центр», - йдеться у повідомленні.

Фестиваль розпочнеться у п'ятницю, 26 жовтня, із прес-туру для журналістів.

У суботу, 27 жовтня, о 16.00 відкриється виставка «Можливо це мистецтво». У неділю, 28 жовтня, о 13:00 запланована презентація книги» Євгенія Нікіфорова «Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics.

У понеділок, 28 жовтня, о 15:00 розпочнеться лекція «Житомир рятує Київ» від Фулко Трефферса та «Культурна ідентичність, економіка та суспільство. Можлива спільна тріада» від Марйо ван Шайк. Цього ж дня о 18.00 у театрі ім. І. Кочерги відбудеться концерт джазмена з Литви Володимира Тарасова «Гобелени футуристів».

У Житомирській ОДА 29 та 30 жовтня триватиме конференція «Коли теорія набуває ідентичності», яка зосереджуватиметься  на питаннях формування культурної ідентичності міста та регіону. У ній візьмуть участь експерти Софія Дяк, Олександр Ройбурд, Ольга Сагайдак, Влад Піоро, Алевтина Кахідзе, Євгенія Моляр, Тетяна Філевська, Павло Гудімов та інші.

У середу, 31 жовтня, о 13:00 на воркшоп «Використовуйте своє минуле, щоб зробити майбутнє» запрошує Олександра Хабьєра.

У суботу, 3 листопада, о 14:00 запланована лекція Ольги Зеленської «Як дизайн взаємодіє з поняттям ідентичності». О 16.00 пройде лекція «Їжа та культура: історія солодощів» від Олени Брайченко.

Читайте також: На Bandura Music Days зіграють "Шпилясті кобзарі" та "Тінь сонця"

У неділю, 4 листопада, о 13:00 відбудеться лекція «Музичні та інші історії» від художниці Алевтини Кахідзе. А о 15.00 на лекцію «Незавершений проект Якутовичів» запрошують Павло Гудімов та Поліна Байцим.

Вхід на всі заходи вільний, але обов'язковою є реєстрація на прес-тур для журналістів, концерт Володимира Тарасова «Гобелени футуристів» та конференцію «Коли теорія набуває ідентичності».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-