Охочі можуть стати співвласниками французького замку за 50 євро

Охочі можуть стати співвласниками французького замку за 50 євро

Укрінформ
На заході Франції, в районі Де-Севр, планують відновити замок XIV століття Château de l'Ebaupinay за допомогою краудфандінгу – колективного збирання коштів.

До 25 грудня 2018 року кожен охочий може стати співвласником історичної будови, купивши за 50 євро його акцію, повідомляє turist.ee

Зазначається, що замок в готичному стилі офіційно класифікований як пам'ятник історичного значення в 1898 році. Він є унікальним прикладом середньовічної військової архітектури XIV століття. У фортеці чотири вежі й рів, частково заповнений водою. У XVIII столітті він був пошкоджений вогнем під час Французької революції.

Всі інвестори зможуть взяти активну участь в обговоренні плану відновлення замку. Крім того, їм гарантують довічний безкоштовний вхід у середньовічну пам'ятку. У проекті вже беруть участь 3 тисячі 400 осіб. Наразі вдалося зібрати близько 335 тисяч євро.

Читайте також: Туристи зможуть потрапити в Свірзькій замок уперше за 50 років

За словами організаторів проекту, Château de l'Ebaupinay стане одним із найбільших будівельних майданчиків в країні. Очікується, що оновлення замку пожвавить місцеву економіку й дасть змогу створити нові робочі місця.

Після відновлення на території фортеці планується організувати реалістичне середньовічне життя з ринком і тавернами, а поблизу облаштувати село. Це повинно привабити до замку іноземних туристів.

Раніше такий проект реалізували на базі замку Château de la Mothe-Chandeniers. У його придбанні брали участь 27 тисяч 910 осіб зі 115 країн.

Фото: flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-