Запоріжжя готує масштабний фестиваль

Запоріжжя готує масштабний фестиваль "Покрова на Хортиці"

Укрінформ
У Запоріжжі впродовж 13-14 жовтня триватиме ІХ Всеукраїнський козацький фестиваль "Покрова на Хортиці", який запропонує гостям насичену програму.

Про підготовку та головні особливості святкування на брифінгу розповів директор департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Владислав Мороко, повідомляє прес-служба ОДА. 

"Фестиваль "Покрова на Хортиці" став справжнім втіленням ідеї розвитку національної культури і духовності, популяризації українського козацтва та об’єднання творчого потенціалу різних регіонів України, вшанування борців за незалежність та свободу України.  До нас приїдуть творчі колективи та гості з усієї Запорізької області, Києва, десяти областей країни. Цього року урочисті заходи Всеукраїнського козацького фестивалю "Покрова на Хортиці" триватимуть два дні, матимуть кілька локацій – як у приміщеннях, так і просто неба", - повідомив Мороко.

Відкриється фестиваль мистецькими заходами в суботу, 13 жовтня. Так у міському палаці дітей та юнацтва відбудеться гала-концерт Всеукраїнського дитячо-молодіжного фестивалю "Краса і гордість козацького краю", а в обласній філармонії – прем’єра фольк-рок-опери "Легенда про отамана".

Читайте також: У Києві до Дня захисника України пройде фестиваль “Історія:UA”

Безпосередньо 14 жовтня урочисті заходи розпочнуться на Майдані Героїв біля облдержадміністрації – тут ліцеїсти обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою "Захисник" складуть урочисту клятву. В урочистостях також візьмуть участь воїни-артилеристи, бійці "Сармату" та Нацгвардії, буде представлена військова техніка.

Продовжиться свято традиційно на Хортиці: на території ІКК "Запорозька Січ", на "Козацькому колі", біля музею історії запорозького козацтва. Вхід на територію ІКК "Запорозька Січ" буде безкоштовний, вітається присутність на святі в національному вбранні. Весь день працюватимуть пункти харчування зі смачними стравами та гарячими напоями.

На гостей свята цього дня чекає різноманітна програма. На території Запорізької Січі відбудеться молебень у Січовій церкві, концертна програма провідних самодіяльних колективів. Діятимуть інтерактивні програми для дітей та дорослих, свої виступи готують школи козацького бойового мистецтва "Спас".

Читайте також: Найзакритіша країна й українська полярниця: Львів кличе на тревел-фестиваль

На "Козацькому колі" гостей свята зустрічатимуть у місті майстрів народного мистецтва, виставки національно-культурних товариств. З 11:00 на сцені "Козацького кола" розпочнеться театралізоване дійство у виконанні Запорізького муніципального театру танцю. Справжньою "родзинкою" фестивалю, обіцяють організатори, стане виступ Київської академічної чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького.

Під час фестивалю на Хортиці можна буде придбати українські сувеніри, традиційні гостинці, одяг, прикраси та багато інших цікавинок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-