Найзакритіша країна й українська полярниця: Львів кличе на тревел-фестиваль

Найзакритіша країна й українська полярниця: Львів кличе на тревел-фестиваль

Укрінформ
У суботу, 20 жовтня, у Львові відбудеться тревел-фестиваль Compass-2018, у межах якого українські й польські мандрівники розповідатимуть історії про незвичайні, складні та захопливі подорожі.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

"На фестивалі запланований допрем'єрний показ фільму про Північну Корею "Планета КНДР" — фільм, зроблений українським журналістом та телеведучим Романом Бочкалою. Він побував у Північній Кореї і зумів там частково – приховано, а частково – відкрито зняти на власний смартфон фрагменти з життя найзакритішої країни світу. Що з цього вийшло, відвідувачі Compass 2018 побачать на власні очі 20 жовтня. Роман Бочкала не тільки привезе фільм, а й розповість аудиторії про те, якою йому відкрилася Північна Корея", - йдеться в повідомленні.

Виступити на тревел-фестиваль приїде й українська полярниця Оксана Савенко, яка працює в Національному антарктичному науковому центрі. З різних причин українки не могли працювати у складі вітчизняних експедицій в Антарктиду останні 20 років. Оксана – перша, хто зламав негласну заборону. За освітою вона морський біолог, тож їздила досліджувати біорізноманіття найхолоднішого континенту. На Compass 2018 Оксана Савенко розповість про роботу й побут дослідників в Антарктиді.

Читайте також: Львів потрапив до топ-100 туристичних міст Європи

Крім Північної Кореї та Антарктиди, спікери Compass 2018 розповідатимуть про поїздки в Іран і Пакистан, про життя в лісі й про дослідження України через багатогодинні поїздки в електропоїздах.

Фестиваль стартує о 14 годині в клубі FESTrepublic.

Головна ідея заходу – популяризування мандрів як способу пізнання світу на противагу поверхневому туризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-