Одещина зробила ставку на гастрономічний туризм

Одещина зробила ставку на гастрономічний туризм

Укрінформ
На Одещині планують залучати до області туристів завдяки розвитку гастрономічного туризму.

Про це йшлося під час форуму "Гастрономічний туризм Одеського регіону", повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації. 

"Всесвітній день туризму – знаковий день для Одеської області. За прогнозами всесвітньої організації "Travel & Tourism", Україна входитиме до першої десятки серед 185 країн за темпами розвитку туризму. А наш регіон має реальні досягнення, а також надзвичайний потенціал у цій галузі. Зокрема, ми активізували роботу у сфері гастрономічного туризму. Адже в районах області є чимало цікавих локацій, а також особливі кулінарні традиції, які приваблюють гостей", – зазначила заступник голови Одеської ОДА Світлана Шаталова.

У форумі, присвяченому розвитку гастрономічного туризму, взяли участь науковці, керівники туристичних підприємств та блогери. До обговорення приєднався також президент Національної туристичної організації України.

Читайте також: На Одещині хочуть зменшити портовий збір для круїзних суден

Зазначається, що від початку 2018 року Одеську область відвідали майже 6 мільйонів туристів. Кількість гостей, які завітали у регіон упродовж 8 місяців, вже перевищила показник за весь 2017 рік. У загальній структурі туристичного потоку переважає внутрішній туризм. Найчастіше приїжджають гості з Київської, Миколаївської та Вінницької областей України.

В ОДА нагадали, що розвиток туризму – один із пріоритетів Стратегічного плану дій "Розумний регіон" на 2017-2019 роки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-