Новий музей Потоцьких презентують на Хмельниччині

Новий музей Потоцьких презентують на Хмельниччині

Укрінформ
У селищі Антоніни Хмельницької області в неділю, 23 вересня, відкриють музей роду Потоцьких.

Як свідчить анонс заходу, розміщений на офіційному сайті Антонінської ОТГ, церемонія відкриття відбудеться о 12:00 в історичному приміщенні каретного двору – однієї з будівель, що залишилися від антонінського маєтку Потоцьких.

За інформацією представників Антонінської громади, авторами музейної експозиції, яку подарував музею праправнук графа Юзефа Потоцького Марек Потоцький з Франції, є мистецтвознавець музею-замку Ланцут (Польща) Тереса Багінська-Журавська та архітектор-дизайнер Вжеслав Журавський.

Зазначається, що саме за господарювання останнього власника Антонін Юзефа Миколая Потоцького селище досягло найбільшого розквіту на початку ХХ століття.

"Антоніни були його літньою резиденцією – однією з найвеличніших в окрузі. Саме Юзеф Потоцький перетворив звичайне досі селище на розкішний маєток. Завдяки правлінню шляхетного роду Потоцьких, Антоніни стали унікальними", – наголошено в повідомленні.

Читайте також: На Львівщині відкрили оновлений музей давньоруського міста

На відкриття запрошено Генерального консула Республіки Польща у Вінниці Дамяна Цярцінського, а також представника графського роду Потоцьких – Яна Романа Потоцького.

Крім того, найближчим часом в Антонінах планують реалізувати проект "Створення туристично-рекреаційної зони "Сквер Потоцьких". Коштом Євросоюзу за проектами регіонального розвитку передбачено ремонтно-реставраційні роботи на історичних об’єктах, створення нової рекреаційної зони, розвиток туристичних локацій, рекламна компанія, проведення культурних заходів. Проект оцінюється в три мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-