На Сумщині готуються до фестивалю кролевецьких рушників

На Сумщині готуються до фестивалю кролевецьких рушників

Укрінформ
У Сумській області з 20 до 23 вересня триватиме 23-й Міжнародний літературно-мистецький фестиваль "Кролевецькі рушники".

Про це розповіла начальник відділу культури Кролевецької райдержадміністрації Наталія Сіра, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фестиваль, передусім, має на меті розвиток всіх видів і жанрів народної творчості, збагачення національної культурної спадщини кращими творами аматорського і професійного мистецтва, популяризацію традиційних виробів художнього ткацтва Кролевеччини. Впродовж чотирьох днів на жителів Кролевеччини та численних гостей чекає цікава, колоритно-насичена програма, зустріч з відомими земляками, самобутніми майстрами, шанувальниками кролевецьких дивоцвітів, як знаними, так і молодими митцями. Зазвичай столиця рушників – Кролевець – очікує прибуття делегацій з близького і далекого зарубіжжя", – поінформувала Сіра.

За її словами, значна частина фестивального часу буде приділена популяризуванню кролевецького рушника. В межах фестивалю відбудеться мистецький форум майстрів України та зарубіжних держав з обміном досвідом та майстер-класами з ручного переборного ткацтва, а також презентація книги "Кролевецьке ткацтво".

Читайте також: Всеукраїнський музейний фестиваль у Дніпрі оприлюднив програму

Церемонія відкриття фестивалю відбудеться в п'ятницю, 21 вересня, на території музею кролевецького ткацтва. Наступного дня тут буде організовано ярмарку ремесел, виставки ужиткового мистецтва, працюватимуть майстер-класи юних та досвідчених майстрів. А сільські громади в своїх "куренях" представлять найкращі зразки національної кухні.

Крім того, юні художники – учні дитячої школи мистецтв – і всі охочі візьмуть участь у колективному створенні мальованого кролевецького рушника.

Читайте також: Усіх натхненних джазом запрошують до Вінниці на фестиваль

"Протягом фестивальних днів в музеї кролевецького ткацтва працюватимуть виставки тканого рушника, виставка робіт фотомайстрів та виробів декоративно-ужиткового мистецтва. В районному будинку культури буде оформлено "мистецький вернісаж" – виставку картин художників-земляків. В закладах освіти та культури відбудуться творчі зустрічі з літераторами-земляками, презентації їхніх творчих  доробків", - зазначила Наталія Сіра.

Суботнього вечора кролевчан чекає концертна програма на площі Миру, а в неділю – традиційний гала-концерт в залі районного будинку культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-