Всеукраїнський музейний фестиваль у Дніпрі оприлюднив програму

Всеукраїнський музейний фестиваль у Дніпрі оприлюднив програму

Укрінформ
Упродовж 18-24 вересня на базі Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького (ДНІМ) триватиме V Всеукраїнський музейний фестиваль "Музей та виклики часу". 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила директор Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького, заслужений працівник і директор фестивалю культури Надія Капустіна.

"Цього року серед учасників музейного фестивалю – 58 музеїв різного профілю, заповідники, громадські організації, видавництва. Учасники та гості V Всеукраїнського музейного фестивалю "Музей та виклики часу" отримають можливість обговорити проблемні питання розвитку та нові напрямки музейної діяльності. Оцінювати музейну продукцію згідно з сучасними вимогами будуть провідні фахівці, запрошені до складу журі", – сказала Капустіна.

За її словами, для учасників заплановано три конкурсні програми: мистецтво музейної експозиції – міні-виставки на тему "Музей та виклики часу"; музейні видання: каталоги, презентаційні альбоми, оригінальні видання й видавничі проекти, присвячені викликам часу й на вільну тему; впровадження музейних програм, акцій, заходів.

Читайте також: Історичний музей у Дніпрі кличе на вечірні мандрівки

Також під час фестивалю заплановано проведення "круглих столів". Дискусії очікуються на форумі "Друга світова війна: український погляд".

Для всіх гостей та учасників фестивалю передбачена цікава й насичена культурна програма. В її межах відбудуться презентація соціокультурного проекту "Люди, постаті, герої міста на Дніпрі" (меморіальний будинок-музей Д. Яворницького), майстер-клас з декоративно-ужиткового мистецтва "У розмаїтті творчості" (музей "Літературне Придніпров’я"), відвідування музею "Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні", технічно-історичного музею "Машини часу", музею "Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО".

Серед "родзинок" фестивалю – вечірня театралізована екскурсія "Володарі Степу: половці" та поїздка на Токівські водоспади.

Фестиваль реалізовується за участю Українського культурного фонду та за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпропетровської обласної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-