У Чернігові відкрили безкоштовний музей Олександра Довженка

У Чернігові відкрили безкоштовний музей Олександра Довженка

Укрінформ
У приміщенні Чернігівської центральної міської бібліотеки для дітей ім. О.П.Довженка сьогодні, 10 вересня, у річницю з дня народження видатного кінорежисера і письменника Олександра Довженка, відкрили його міні-музей.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила заступник директора Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи Олена Сльозка.

"В експозиції музею – твори Довженка і їхня критика, книги про нього тощо. На одній зі стін кімнати розміщена біографія Довженка у фотографіях, на іншій – три колажі розміром метр на метр, що відображають творчість Олександра Петровича. Кожен розповідає про один із напрямів його діяльності – як кінорежисера, художника і письменника. Також представлена "Мобільна бібліотека", де за допомогою QR-коду можна безкоштовно на смартфон скачати книжки й фільми нашого видатного земляка", – розповіла Сльозка.

Читайте також: У День відкритих дверей музей Довженка частуватиме яблуками

За її словами, оригінальний дизайн міні-музею розробило одне з чернігівських рекламних агентств. Музей створено за кошти гранту "Бюджету участі-2017", його відвідування – безкоштовне.

Олександр Довженко – видатний український письменник, кінорежисер, мислитель, громадський діяч. Народився 10 вересня 1894 року на хуторі В'юнище Сосницького повіту Чернігівської губернії. За життя Довженко учителював, знімав фільми, писав літературні твори, був дипломатом, художником, наставником молодих кіномитців. Помер 25 листопада 1956 року в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-