У День відкритих дверей музей Довженка частуватиме яблуками

У День відкритих дверей музей Довженка частуватиме яблуками

Укрінформ
У Сосницькому літературно-меморіальному музеї О.П. Довженка сьогодні, у день народження митця, - День відкритих дверей. Усіх, хто завітає, частуватимуть яблуками з довженківського саду.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила заступник директора музею з наукової роботи Ольга Ярмуш.

"Усі фрукти, які родять у довженківському саду - яблука, груші, персики та інші - йдуть на пригощання гостей. Ми пропонуємо їх екскурсантам, учасникам різних заходів, діткам, для яких проводимо майстер-класи. Яблука у нас є весь сезон, починаючи з білого наливу й до періоду дозрівання пізніх сортів. Цього року яблучний врожай взагалі дуже хороший", - розповіла Ярмуш.

Читайте також: Українські кіномитці на ЧернігівщинІ відзначать день народження Довженка

За її словами, яблунь, які висаджувались іще за життя Довженка, на сьогодні залишилось дуже мало, та й ті вже не плодоносять. Зате майже щоліта дає врожай груша-спасівка, посаджена ще дідом митця. Щоправда, до дня народження Довженка вже відходять.

"Ця груша росте за хатою Довженка, і ми її називаємо "деревом бажань". Екскурсанти, а особливо діти, люблять тулитися до неї, обіймати", - зазначила співрозмовниця.

Нагадаємо, сьогодні минає 124 роки від дня народження українського кінорежисера, кінодраматурга і письменника, класика світового кіно Олександра Петровича Довженка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-