Шість колоритних етносів запалять у Луцьку

Шість колоритних етносів запалять у Луцьку

Укрінформ
У суботу, 8 вересня, в Луцьку влаштують фестиваль національних меншин "Палітра культур" з етнічним містечком, піснями, танцями, частуванням смаколиками автентичних кухонь.

Про це повідомив департамент культури Луцької міської ради на сторінці в Facebook

"8 вересня о 12:00, в рамках заходів до Дня міста Луцька, представники шести найбільш колоритних етносів презентують лучанам та гостям міста свою автентичну музику, пісенне надбання, танці, красу національного одягу та розмаїття страв національних кухонь під час інтеркультурного фестивалю "Палітра культур", - йдеться в дописі.

Під час заходу на площі біля фонтану "Квітка" розгорнуть етнокультурне містечко, буде відкрито фотовиставку "Нові обличчя великого Лучеська: історії та успішні проекти переселенців".

Крім того, гості фестивалю зможуть відвідати гутірку "Історико-культурне розмаїття сучасного Лучеська" з істориком, в.о. директора Центру туристичної інформації та послуг Оксаною Штанько, мистецькі презентації, танцювальні майстер-класи. Також діятимуть різноманітні фотозони.

Читайте також: На Тернопільщині презентують вишиванки й частуватимуть борщем

Фестиваль відбуватиметься в межах реалізації в місті Луцьку Програми Ради Європи "Інтеркультурні міста" (ІСС), учасниками якої є 126 міст із 33 країн світу.

Як повідомляв Укрінформ, у межах фестивалю "Палітра культур" до Дня міста відбудеться безкоштовна тематична екскурсія "Луцьк у палітрі культур: від минулого до сьогодення". Завітавши на історичну прогулянку, можна буде дізнатися більше про народності, що мешкали в Луцьку ще з часів Середньовіччя. Розпочнеться мандрівка о 17.30 від Центру туристичної інформації та послуг.

Фото: @lutskculture

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-