На Тернопільщині презентують вишиванки й частуватимуть борщем

На Тернопільщині презентують вишиванки й частуватимуть борщем

Укрінформ
Одразу два фестивалі всеукраїнського ґатунку відбудуться в райцентрі Борщів на Тернопільщині найближчими вихідними – "Борщівська вишиванка" та "Борщ’їв".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник обласного управління культури Григорій Шергей.

"Всеукраїнський фольклорно-мистецький фестиваль "Борщівська вишиванка" вже 11 років поспіль одночасно із фестивалем "Борщ’їв" триватиме упродовж 8-9 вересня. Організатори обіцяють не менш цікаву та насичену програмі, ніж у попередні роки. Зокрема, діятиме етнографічна виставка "Борщівська народна сорочка" з фондів Борщівського обласного краєзнавчого музею, презентуватиметься фотопроект "Чорна сорочка з узором ріллі і кров’ю освячена доля її", гуртом виготовлятимуться вишивані обереги "Повертайся живим" для захисників України", - розповів Шергей.

У програмі також – майстер-клас з вивчення стародавніх танців, виставка робіт творчого об’єднання художників краю, молодіжні забави.

Читайте також: Тернопільщина популяризуватиме маловідомі замки відеосюжетами

У фестивальні дні на тутешньому майдані Свободи покажуть вишивану карту України в рамках акції єднання "Україно моя вишивана" , виставку вишиванок сіл району, об’єднаних територіальних громад "Вишиванка, мов пісня, з далеких століть", декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва майстрів Тернопільщини .

А під час фестивалю борщу "Борщ’їв" відбудуться майстер-класи з приготування борщу. І, звичайно, у Борщові у ці дні частуватимуть улюбленою українською стравою,  яку приготують сільські господині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-