Цьогоріч туристичний збір становитиме 30 мільйонів гривень - КМДА

Цьогоріч туристичний збір становитиме 30 мільйонів гривень - КМДА

Укрінформ
Столична влада сподівається, що у 2018 році туристичний збір становитиме 30 мільйонів гривень.

Про це під час брифінгу розповів начальник Управління з питань туризму та промоцій КМДА Антон Тараненко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо ми говоримо, що минулого року ми зібрали туристичного збору майже 25 млн, то цього року туристичний збір буде 30 млн. Туристичний збір - це той 1%, який сплачують туристи за перебування в офіційних закладах розміщення", - зазначив Тараненко.

За його словами, туристичний потік за перше півріччя 2018 року виріс, як порівняти з попереднім періодом, майже на 25%.

Читайте також: Туристам запропонували віртуального гіда Івано-Франківськом

"У 2013 році, після проведення Євро-2012, країна та місто стали найпопулярнішими серед європейських туристів. І тоді було зафіксовано рекордну кількість іноземних туристів - 1 млн 800 тисяч іноземців - і приблизно 2,5 млн внутрішніх туристів. Зараз за півроку 2018-го ми отримали понад 850 тисяч іноземних туристів. Ми вважаємо, що цього року ми доженемо показники 2013 року, або зробимо їх більшими. У нас стоїть план - 2 мільйони іноземних туристів", - сказав Тараненко.

Він наголосив, що цього літа готелі та заклади розміщення почувають себе набагато краще, ніж у минулі роки.

"Середня завантаженість готелів з травня до вересня складає 45-50%. Однак тризіркові готелі та хостели заповнені практично на 95%. Чотиризіркові готелі, їх завантаженість - 65-70%, і п’ятизіркові готелі заповнені на 50-55%", - зауважив представник КМДА.

За словами Тараненка, наразі найчастіше до Києва приїжджають туристи з таких країн, як Ізраїль, США, Німеччина, Білорусь, Туреччина, Велика Британія, Азербайджан, Франція, Італія, Грузія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-