Туристам запропонували віртуального гіда Івано-Франківськом

Туристам запропонували віртуального гіда Івано-Франківськом

Укрінформ
Відтепер гості обласного центру Прикарпаття зможуть скористатися новим безкоштовним мобільним додатком «Відвідай Івано-Франківськ», який днями презентували в місті.

Про це повідомляє Galka.if.ua

«Ми всі звикли до QR-кодів, але зараз вже з’явилися новітні «маячки», які ми й використали в цій програмі. Також зручно те, що деякі функції працюють і без інтернету. Цей механізм має не лише сприяти туристичному розвитку, а й в перспективі ми хочемо використовувати цю технологію у громадському транспорті. Хочемо, аби кожен франківець відчув, як змінюються технології», – розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Програма має так розділи, як «Короткий опис міста», «Історія», «Новини», «Події», «Фестивалі», «Фото». Серед запропонованих функцій – карта, історичні пам’ятки, розваги та дозвілля, транспорт, безпека, розумні повідомлення, інформація про місця, в яких можна зупинитися, поїсти, здійснити покупки.

Читайте також: В Івано-Франківську розпочалося "Свято винограду і вина"

Крім того, кожен зможе прослухати аудіотур обраною мовою (українською, англійською, німецькою, польською).

За словами розробників, додаток призначений для туристів, іноземців, отримувачів послуг і містян.

«Ідея прийшла, коли, гуляючи нашим містом, побачили групу польських туристів, у сквері Міцкевича. Всі вони фотографувались і були зі смартфонами. Поруч не було перекладача чи гіда, то ж люди, мабуть, і не знали де і що вони фотографують. Так і виникла ідея створити додаток», - розповів розробник програми Андрій Чайківський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-