Майже п'ять тисяч глядачів:

Майже п'ять тисяч глядачів: "Твоя Країна fest" пройшов у Маріуполі

Фото
Укрінформ
У День Незалежності, 24 серпня, в Маріуполі пройшов фестиваль української музики «Твоя Країна fest», організований за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо згуртувати людей і дати їм маркери для національної самоідентифікації. Ми всі - українці. Це наша країна, наша культура, наша мова, наша музика», - сказав ідейний натхненник турне і лідер групи «Мандри» Сергій Фоменко (Фома). 

Він зазначив, що основне завдання заходу – ліквідація культурного вакууму, який виникає у віддалених куточках країни через те, що шоу-бізнес тяжіє до великих міст. 

Маріуполь став третім пунктом на маршруті фестивалю - 11 серпня «Твоя Країна fest» вже побував в Ізмаїлі, а 18 серпня - в Генічеську. Почав святковий вечір гурт «Тартак» і Сашко Положинський. Потім прозвучали пісні у виконанні груп GrozovSka Band, «Мандри», Марії Бурмаки і Gypsy Lyre. А крапку в цьому заході поставила група «Антитіла».

Фестиваль сучасної української музики "Твоя країна fest" у Маріуполі / Фото: Станіслав Іванов, Укрінформ

Фестиваль «Твоя Країна fest» зібрав у Маріуполі близько п'яти тисяч людей, продемонструвавши, що в столиці Приазов'я українська музика не менш популярна, ніж у столиці.

Після Маріуполя фестиваль охопить прикордонні Конотоп, Мукачеве, Новоселицю і Сарни.

Читайте також: На фесті в Дніпрі битимуться на мечах, штурмуватимуть фортецю і слухатимуть "Скрябіна"

Як повідомляв Укрінформ, фестиваль проходить за підтримки Міністерства інформаційної політики України в серпні-вересні в семи містах України. Головна його мета - об'єднання шляхом культурної комунікації територіальних громад, різновікової і різнонаціональної аудиторії прикордонних і віддалених міст України, а також міст, розташованих близько до зони ООС.

8 вересня фестиваль приїде до Конотопа (Сумська область, кордон з Росією), 15 вересня - в Мукачеве (Закарпатська область, кордон з Угорщиною), 22 вересня - в Новоселицю (Чернівецька область, кордон з Румунією і Молдовою), 29 вересня - в Сарни (Рівненськая область, кордон з Білоруссю).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-