На Мальдівах туристи можуть відвідати напівзатоплену галерею

На Мальдівах туристи можуть відвідати напівзатоплену галерею

Фото, відео
Укрінформ
Британський скульптор Джейсон деКейрес Тейлор створив чергову нетривіальну інсталяцію – цього разу на одному з курортів Мальдівських островів.

Coralarium – це напівзатоплена галерея з майже 30 скульптурами, що стане середовищем існування для коралів та іншої морської живності, пише My Modern Met.

Скульптор витратив дев'ять місяців на створення цього пам'ятника в морі, який постійно змінюватиметься.

Ажурний куб зі сталі спроектовано так, щоб не викликати дисбаланс у довкіллі й надати повний доступ морським мешканцям для вільного дослідження й обживання об'єкта.

"Це схоже на зоопарк навпаки. В містах ми заходимо в простір і дивимося на тварин у клітці. Тут же це виглядає так, що ми - туристи, але ми перебуваємо в клітці, а морські мешканці можуть припливати й дивитися на нас. Це майже повна протилежність тому, як ми взаємодіємо з дикою природою", - говорить деКейрес Тейлор у короткому документальному фільмі, присвяченому проекту.

Читайте також: Вчені з'ясували, що Мальдіви можуть стати непридатними для життя

Скульптури в галереї встановлено на трьох рівнях, щоб продемонструвати взаємозв'язок елементів планети. Фігури на даху ніби тягнуться до неба. Встановлені всередині – по черзі занурюються в воду і з'являються з неї разом із припливами і відпливами. Останній рівень - підводний, що перебуває в постійному контакті з морським життям.

Не менш важливим елементом в образі галереї є світло. Автор спеціально обрав неіржавну сталь за її відбивну здатність. Вона дозволяє Coralarium зливатися з водою й віддзеркалювати настрій та емоції кожного окремого дня.

Читайте також: Готель на Мальдівах пропонує послуги зі створення ідеальних фото для соцмереж

Екскурсії для охочих проводяться в супроводі гідів, які розкажуть і про скульптури, і про морських мешканців.

На рахунку британця вже кілька підводних проектів у різних куточках світу: Мексиці, Гренаді, Великій Британії, Греції, Іспанії й на Багамських островах.

Фото: Jason deCaires Taylor

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-