На Одещину можуть повернутися скіфи

На Одещину можуть повернутися скіфи

Укрінформ
В Арцизькому районі Одещини планують відтворити побут скіфів у межах туристичного проекту "Голос кочівника".

Про це йшлося на нараді щодо перспектив розвитку туризму в районі, що відбулася в Арцизькій районній державній адміністрації, повідомляє прес-служба РДА. 

"Ми хочемо створити скіфський табір та повністю відновити скіфський побут, одяг, ткацькі верстати, процес виноробства - відтворити так, як було дві з половиною тисячі років тому", - наголосив голова Арцизької райдержадміністрації Сергій Парпуланський.

Зазначається, що на березі місцевої річки Чага розташовано чотири скіфські кургани. В одному з них розкопано поховання воїна IV ст. до н. е., де були знайдені золота чаша й військові обладунки (шолом і панцир, залізний меч, стріли, наконечники списа та ін.).

Крім курганів, у районі є багато пам’яток історії, які, впевнені в райдержадміністрації, будуть цікаві для сучасного туриста. А особливості географічного розташування дають змогу Арцизькому району стати туристичним центром півдня Одещини.

Читайте також: На Одещині з'явився новий туристичний маршрут

Серед уже втілених туристичних цікавинок краю – фестиваль Vinogradovka Country Fest, який цьогоріч зібрав біля 10 тисяч відвідувачів, фольклорно-етнографічний фестиваль Artsyz Open Fest. А 28-29 липня відбудеться чемпіонат України з міні-ралі "Кубок Лиманів", який проводитиметься вже вдруге.

Крім того, район може отримати ще одну перспективну туристичну принаду. Як зауважив т.в.о. начальника управління туризму, рекреації та курортів Одеської ОДА Олександр Шека, за дослідженнями спеціалістів, тут є затампоновані джерела мінеральних вод. Після проведення всіх необхідних лабораторних аналізів можна буде говорити про розвиток і такого туристичного напрямку.

Шека додав, що в Одеській облдержадміністрації готові підтримувати розроблення й розвиток туристичних проектів в Арцизькому районі.

Фото: Арцизька РДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-