Китайська провінція хоче відкрити туристам доступ до соцмереж

Китайська провінція хоче відкрити туристам доступ до соцмереж

Укрінформ
На території китайської провінції Хайнань, яка перетворюється на туристичний центр, іноземцям можуть дозволити користуватися Twitter, Facebook і YouTube.

Про це повідомляє "Новое время" з посиланням на Engadget.

"Заборона китайської влади на популярні сайти налічує кілька років. У Китаї раніше говорили про послаблення своїх строгих інтернет-правил, але такі обіцянки ніколи не втілювалися. Тепер острівна провінція Хайнань може стати першою, де правила користування інтернетом пом'якшать. Однак джерело не згадує, що послаблення може торкнутися жителів Китаю", - йдеться в публікації.

У квітні чиновники країни заявляли, що мають намір перетворити Хайнань на зону вільної торгівлі, яка стане основою для міжнародного туристичного центру. Це частина ширшого плану зі збільшення рівня розвитку туризму. Крім доступу до Twitter, Facebook і YouTube, туристам обіцяють дозволити використовувати іноземні кредитні картки для доступу в основні визначні пам'ятки.

Читайте також: Китайська провінція скасувала візи для українців

Влада Хайнань планує збільшувати число туристів на 25% щорічно, щоб досягти до 2020 року показника 2 млн мандрівників.

Нагадаємо, що 2003 року в містах Китаю вступила в силу заборона на використання багатьох сайтів мережі Інтернет, а також на перегляд багатьох телевізійних програм, які піддаються цензурі. Заборона не діє на території адміністративних областей Гонконг і Макао.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-