На Тернопільщині відкрили відреставровану дзеркальну залу Вишневецького палацу

На Тернопільщині відкрили відреставровану дзеркальну залу Вишневецького палацу

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко разом із послом США в Україні Марі Йованович відкрили відреставровану дзеркальну залу Вишневецького палацово-паркового комплексу - пам'ятки культурної спадщини національного значення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відновлення Вишневецького палацу - це проект національного масштабу. Адже за архітектурною неповторністю Вишневецька резиденція така ж важлива для України, як палац князів Радзивіллів у Білорусі або королівський Вавель у Польщі, чи Версаль у Франції. І я щиро вдячна всім, хто докладав зусиль для відновлення цієї унікальної культурної пам'ятки", - зазначила дружина Президента.

Два роки тому Національний заповідник "Замки Тернопілля", до якого входить Вишневецький палац, отримав фінансову підтримку від Міністерства культури України у розмірі понад 4 мільйони гривень. А також виграв грант від посольства США в Україні на майже 160 тисяч доларів на відновлення дзеркальної зали та реставрацію південної підпірної стіни палацу.

Читайте також: Тернопільський замок стане музейним комплексом

Відкриваючи дзеркальну залу резиденції князів Вишневецьких, Марина Порошенко наголосила, що така співпраця на міждержавному рівні надалі дозволить відновити і зберегти історичну та культурну спадщину України, яка є невід'ємною частиною світової історії.

Вишневецький палац, збудований в ХVIII столітті, був родовою резиденцією однієї з найвпливовіших династій Східної Європи - князів Вишневецьких, які походять із давнього українського роду. Із середини ХІХ століття палац зазнав значних ушкоджень. А після Другої світової війни від розкішного маєтку залишилися лише стіни. У радянські часи відбудова палацу відбувалася без врахування мистецької цінності споруди. Зокрема, на місці колишньої дзеркальної зали було облаштовано кінотеатр. Нині в межах програми розвитку та відновлення Вишневецького палацу тут тривають реставраційні роботи, поповнення експозиційних зал.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-