Тернопільський замок стане музейним комплексом

Тернопільський замок стане музейним комплексом

Укрінформ
У Тернополі розпочали реконструкцію призамкової території замку Яна Тарновського, щоб перетворити пам’ятку архітектури на музейний комплекс.

Як повідомив в інтерв’ю Zruchno.Travel заступник Тернопільського міського голови Леонід Бицюра, на реалізацію проекту місто сподівається отримати фінансування Євросоюзу в межах програми транскордонного співробітництва.

"Нашому Тернопільському замку хочемо повернути культурно-мистецьке призначення. Вже взялися за реконструкцію призамкової території, підготували проект на Європейський Союз в межах 1,5 млн євро. І буквально на днях держава підтвердила нам 27 мільйонів гривень на новий спортивний комплекс, куди ми хочемо перенести спортивну школу з греко-римської боротьби, яка зараз розташовується в замку", – повідомив Леонід Бицюра.

Напередодні місцева влада вирішила проблему переселення із приміщення замку спортивної школи, яка розташовується там з радянських часів. Міністерство молоді та спорту України вирішило надати Тернополю субвенцію з державного бюджету на будівництво багатофункціонального палацу спорту.

Читайте також: Таємничі підземелля зібрали у Рівному експертів туристичної галузі

За словами директора Туристично-інформаційного центру Тернополя Тараса Ковальчука, проект може бути реалізований упродовж двох років.

"Це буде мультиспортивний зал – велика арена на 3 тисячі місць. Цього року починається будівництво, завершення планується наступного року. Але вже найближчим часом ми плануємо відкрити музей у підземеллях Тернопільського замку, які відкрили для відвідування позаторік. А коли звідти переїде спортивна школа, тоді почнемо облаштовувати музейну експозицію та галерею в самому замку. Сподіваємося на підтримку Євросоюзу", – сказав Ковальчук.

Днями в Тернополі відбулася спільна українсько-польська міжнародна наукова конференція "Реставрація та реконструкція в археології", учасники якої, зокрема, обговорили проект реконструкції призамкової території Тернопільського замку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-