Таємничі підземелля зібрали у Рівному експертів туристичної галузі

Таємничі підземелля зібрали у Рівному експертів туристичної галузі

Укрінформ
Сучасний стан та тенденції розвитку туризму розглядають у Рівному фахівці туристичної сфери.

Конференція відбувається в межах реалізації проекту “Таємничі підземелля Рівного. Культурна спадщина як елемент інтерактивного вивчення історії краю”, що фінансується Європейським союзом, повідомляє "Сфера-ТВ".

"Головною метою проекту "Таємничі підземелля Рівного" є зберегти та популяризувати історію і культурну спадщину Рівного. Зробити це цікавим і захопливим дійством. Через квестову гру залучити до вивчення історії і культури міста якомога більшу кількість його жителів. Створити унікальний туристичний об’єкт, який привабить до Рівного значну кількість відвідувачів з усіх куточків України і дасть змогу на якісно новому рівні презентувати його образ назовні", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що проект, розроблений управлінням культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради, отримав фінансову підтримку Європейського Союзу.

Читайте також: «Археологічне вікно» у Рівному відкриє історію прадавнього поселення Європи

Завдяки цьому, як передбачається, вже за два роки у Рівному постане унікальний багатофункціональний архітектурний комплекс.

Окрім оглядового вікна на місці знайдених таємничих підземель, він матиме дві квест-кімнати для проведення пізнавальних ігор та наземну частину з фонтаном, обладнану для проведення світломузичних шоу.

Спорудження такого об’єкта має визначне наукове значення, адже дозволить зберегти для наступних поколінь історичну пам'ятку, окремі елементи якої попередньо датуються X-XII ст.

Фінансова підтримка Європейського Союзу сприятиме залученню до робіт із консервації та захисту виявлених споруд від руйнування провідних фахівців з реставрації та музеєфікації, а також дасть змогу провести додаткові археологічні та історичні дослідження рівненських підземель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-