МЗС застерігає українців від поїздок до Гватемали через вулкан

МЗС застерігає українців від поїздок до Гватемали через вулкан

Укрінформ
Міністерство закордонних справ радить українцям утриматися від поїздок у Гватемалу через виверження вулкану Фуего.

Про це повідомляється на сайті відомства. 

"У зв'язку з виверженням вулкану Фуего, який розташований на відстані 40 км від столиці Гватемали, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України утриматися від відвідання зазначеного регіону, проявляти підвищену пильність та обережність під час відвідання Гватемали, відстежувати повідомлення місцевих служб щодо розвитку ситуації, у тому числі щодо її впливу на розклад руху авіаційного транспорту, який може зазнавати змін у зв'язку з припиненням роботи міжнародного аеропорту "Аурора" встолиці країни", - йдеться в публікації.

У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, МЗС радить українцям невідкладно звертатися до Посольства України в Мексиканських Сполучених Штатах (до консульського округу якого входить Республіка Гватемала) за номером "гарячої лінії" (+52155) 1451-4776, адреса електронної пошти: emb_mx@mfa.gov.ua або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38(044) 238 16 57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua.

Читайте також: Виверження вулкана в Гватемалі забрало життя 62 осіб

Як повідомляв Укрінформ, у Гватемалі внаслідок виверження вулкана Фуего загинули щонайменше 62 людини.

Кількість постраждалих перевищує 300 осіб. Понад 3 тисячі людей евакуювали.

Нинішнє виверження вулкана Фуего в Гватемалі визнано одним із найсильніших за останні роки. Стовпи диму й попелу від вулкана піднімаються на висоту до десяти кілометрів. Попіл поширюється в напрямку вітру зі швидкістю до 40 км на годину.

Фото: Xinhua/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-