Дніпровський музей роздавав індульгенції та амулети нічним екскурсантам

Дніпровський музей роздавав індульгенції та амулети нічним екскурсантам

Укрінформ
Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д. Яворницького креативно та насичено провів щорічну міжнародну акцію «Ніч у музеї». Відвідувачі були учасниками майстер-класів та інтерактивних вистав.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі музею.

«У залі на другому поверсі багатьох вразила театралізована зустріч Дмитра Яворницького та Нестора Махна. Відвідувачі музею особисто розглядали найгучніші судові справи 30-х років, надсилали «останню» телеграму азбукою Морзе, виготовляли рунні амулети, вивчали мову віял. Їх приймали до козачого коша, можна було спробувати себе в ролі актора німого кіно та багато інших майстер-класів», - розповіли в музеї.

Як бонус для нічних екскурсантів були відвідини оновленої діарами «Битва за Дніпро», яку після реконструкції ще нікому не показували.

Читайте також: У Вінниці з'явиться "потрійний" музей

Цікаво, що в театралізованих постановках ролі виконували самі співробітники музею.

Акцію «Ніч у музеї» Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д. Яворницького провів уже всьоме, щоразу вона стає захопливішою, про що свідчать відгуки.

«Цього разу ніч музеїв пройшла ще крутіше, ніж «Ніч-2017», хоча рік тому я вважала, що крутіше не буває. Цьогоріч я розслідувала «викрадання музейного експонату», побувала на зустрічі Дмитра Яворницького та Нестора Махна, була «присяжним засєдатєлєм» на двох судових процесах «самого справедливого совецького суду», отримала індульгенцію від Святої Інквізиції, написала хімічним олівцем листа – «треуголку», який перевірила воєнна цензура, отримала довідку про соціальне походження, написала останню в світі телеграму (в березні 2018 Укрпошта офіційно закрила телеграф) азбукою Морзе... Це було цікаво, вражаюче і мегакруто!», - написала учасниця «Ночі в музеї» Анна Бікетова в Facebook

Фото: gorod.dp.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-